Díjazták a pénzügyi stabilitásunkat!

2024.06.18. Blog

Megkaptuk az AAA tanúsítványt, amely reklámügynökségünk pénzügyi stabilitását igazolja és a legmagasabb minősítés. Azért is megtisztelő ez számunkra, mert a cégeknek csak körülbelül a 3%-a nyeri ezt el. Na de mi is pontosan az AAA tanúsítvány, és mi alapján döntik el, hogy egy cég kiérdemli-e vagy sem?

A tanúsítványról:

Először is, a minősítés teljes megnevezése Dun & Bradstreet AAA (tripla A) Tanúsítvány, amelyet olyan cégek kapnak meg, akikkel az üzleti kapcsolatok kialakítása rendkívül alacsony pénzügyi kockázattal jár. A tanúsítvány alapja a Dun & Bradstreet minősítése, amelyet nemzetközi szinten 1996 óta nyerhetnek el a vállalatok. A minősítést Európán belül számos ország használja, amikor az üzleti kapcsolati hálóját építi.

A felhasznált adatok:

A Dun & Bradstreet számos forrásból gyűjt adatokat, amelyek alapján eldönti, hogy egy vállalkozás mekkora eséllyel válik fizetésképtelenné az elkövetkezendő évben. A források között jelen vannak nemzeti állami intézmények is, mint az Igazságügyi Minisztérium, a Cégbíróság és a Nemzeti Vám- és Adóügyi Hivatal.

Ezen kívül megvizsgálják a cégek belső számviteli adatait, mint például a mérlegadatok, az eredménykimutatás és a trendek, a cég demográfiai adatait, mint az életkor, tevékenység, méret, tulajdonosok és üzleti kapcsolatok, majd a Fizetési tapasztalat nevű programból megnézik, hogy a cég a számlák kifizetésekor mennyire tartja a határidőket, milyen gyakran és mennyit késik. Végül, de nem utolsó sorban számos egyéb gyűjtött adatbázisból nyernek ki információt, mint például a sajtóhírek és a végrehajtási adatok.

Az Absurd Kft. a Dun & Bradstreet kritériumai szerint a legjobb, tripla A minősítést nyerte el, ami azt jelenti, hogy reklámügynökségünk stabil szereplője a piacnak és ez az elkövetkezendő évben sem fog változni. Természetesen ez Partnereink nélkül nem történhetett volna meg, továbbra is azon leszünk, hogy üzleti kapcsolataink gördülékenyen működjenek és készen állunk az újabb együttműködésekre!